Vilka blir årets badrumstrender?

Vi fortsätter med att spana trender som spås komma under året. Förra veckan kikade vi på övergripande materialval och trender som spås ta över i våra hem 2019, och denna vecka tar vi en titt in i badrummet. Vilka trender kommer att hänga kvar sedan förra året och vilka är nya? Trender att ta in i badrummet under år 2019 är följande … 

Svart & Vitt!
Stilrena badrum i svart och vitt fortsätter att vara trendigt även in i 2019. En ganska enkel trend som du själv kan sätta din personliga prägel på genom olika sätt. Kanske genom en snygg takdusch helt i svart? Ett fiskbensmönstrat vitt kakel på golvet, eller kanske helt enkelt en svartvit badrumsmatta i något snyggt mönster? Valmöjligheterna är många, och trenden är enkel att ta in i badrummet oavsett budgetalternativ eller dyrare renoveringar.  

Bild från IKEAIKEA_gratt_i_vatt_och_torrt_inspiration_1jpg

Retro och romantiskt!
Ombonat och hemtrevligt är ledorden för den romantiska retrostilen som spås ta sig in i badrummen under 2019. En blommig tapet, stora vildvuxna växter, eller kanske handdukar med mycket mönster. En trend där materialvalen kan blandas så som man själv önskar och där bara fantasin sätter gränser.

Bild från HM home.

hmgoepprodjpeg

Minimalistiskt med inslag av pastell.
Genom att ta in pastelltoner i våra badrum så mjukar vi upp det minimalistiska och moderna (om du sedan tidigare har en sådan stil i badrummet såklart). I vår trendspaning så ser vi mycket rosa toner men även milda blåa. Varför inte välja spegeln i en pudrig rosa färg, eller ta in ett blått kakel i badrummet? Även med denna trend går det väldigt bra att jobba med detaljer. 

Rosa marmorgolv, 1 495 kr/kvm, Stiltje.
ladda nedjpeg

Naturligt och jordnära.
Den naturliga trenden hänger med oss även in i våra badrum under 2019. Natursköna och jordnära färger skapar ett avslappnat och lugnt intryck även i badrummet. Ekologiska materialval för handdukarna och grön marmor är två trender som spås komma allt mer under året. 

Bild från IKEA

ikea_bada_i_ljus_med_vilto_inspiration_3jpg

Ännu mer badrumsinspiration hittar du här hos Sköna hem.