Typiska inredningsmissar som du lätt fixar till!

Inredningsmiss 1: Möblerna ställda mot väggen
Något som är vanligt, och speciellt i mindre boenden är att samtliga möbler placeras mot väggen. Men att placera alla möbler mot väggen kan ha motsatt effekt och istället få hemmet att kännas mindre... Ett tips är därför att skapa luft genom att exempelvis dra ut soffan, sängen eller lampan från väggen. Prova med bara några centimeter och se om det gör skillnad! 

Inredningsmiss 2: Tavlorna är felhängda
Det är svårt att få tavlorna att hänga snyggt! Ibland kan det bli för lågt, ibland kan det bli för högt, eller snett. Men felhängda tavlor kan ha större effekt än vad man kan tro. Däremot är det en inredningsmiss som är enkel att fixa!

Den perfekta höjden för en tavla är i ögonhöjd, du ska därmed inte behöva titta upp eller ner på den när du står upp. Är ramen sned? Då kan du prova att stabilisera den med två fästen på baksidan.

Inredningsmiss 3: Mattan lyfter inte inredningen
Matta som matta kan man tänka, men den kan faktiskt ha större påverkan på rummet än vad man kan tro. Genom rätt typ av matta kan du få rummet att kännas mer ombonat och mysigt istället för trångt och litet. Ta därför hänsyn till rummets storlek och möblernas storlek när du väljer matta.

Inredningsmiss 4: Du matchar för mycket
Matchning av mönster och färger kan skapa en fin helhet i ett hem, men gränsen kan vara hårfin. Istället för en genomtänkt inredning kan intrycket bara bli en stor massa. Våga därför mixa färger, material och mönster i din inredning för att skapa en mer levande känsla.

Inredningsmiss 5: För få ljuskällor
En tumregel som är bra att hålla sig till i att ha minst 3 ljuskällor per rum, och även att de gärna placeras så att de lyser från olika håll – taket, golvet och exempelvis en bänk eller hylla. Mysbelysning i all ära, men tänk på att blanda mysbelysning med arbetsljus.

Inredningsmiss 6: Övermöblerat
Har det blivit för mycket möbler eller kanske inredningsdetaljer? Lätt hänt när man vill inreda sitt eget hem med en personlig prägel, men det kan istället bidra till att det känns stökigt och trångt. Är det känslan som du får i hemmet kan det vara dags att se över om du ska plocka bort något. Precis som en addering av inredningsdetaljer kan bidra till ett lyft i hemmet kan det vara lika viktigt att våga prova att ta bort.


Läs om fler inredningsmissar och hur du fixar till dom här hos Elle Decoration