Trött på allt barr men sugen på julgran? Testa rumsgranen!

Är du en av dem som anser att det inte blir någon riktig jul utan en julgran, men är trött på alla barr, eller helt enkelt inte har plats för en julgran i din bostad? Då kan rumsgranen vara något för dig!

Med rumsgranen slipper du julgransfoten och barren, men får ändå till en julstämning i hemmet! Förutom att skapa julstämning har granen även hälsofrämjande egenskaper, den bidrar nämligen till ökad luftfuktighet i rummet, någon som är bra för ditt välmående. 

Under vintern blir det kallare och vi skruvar upp värmen i hemmet, något som leder till torrare luft vilket även kan medföra att din kropp tappar fuktighet. Därför är det bra att under denna årstid ta in växter i ditt hem som ökar luftfuktigheten. Något som påverkar din hud, andning, immunförsvar och din energinivå positivt. 

Nedan kommer tre tips på vart du kan köpa en rumsgran, och hur du tar hand om den!

Hos Ikea kan du köpa en rumsgran för 129 krARAUCARIA Krukvxt IKEA Dekorera ditt hem med vxter kombinerade med en kruka som passar din stil 

Även Plantagen har rumsgranen, och erbjuder även olika höjder. 
 Inred med trendig och luftfuktande rumsgranVill du skicka en rumsgran till någon annan? Det kan du göra med Interflora

 

Du tar hand om den genom att hålla jorden lätt fuktig, att vattna en gång i veckan räcker. Om du märker att den börjar sloka, dra ner på vattningsmängden. Tänk även på att inte hänga för tunga saker i granen om du använder den som julgran eftersom barren är tunna.

 Skötselråd från Odla.nu

  • Jorden ska hållas lätt fuktig med kalkfritt vatten.
  • Väljer du att behålla granen även under sommartid är det viktigt att rumsgranen får tillräckligt med vatten. Vintertid vattnas den mer sparsamt, särskilt om växten står svalt.
  • En gång i veckan under perioden vår till höst kan en halv dos näring tillsättas i vattnet. Torr luft gör att rumsgranen lättare angrips av spinn, varför det är bra att duscha den emellanåt.
  • Om rumsgranen barrar beror det troligen på att den står för varmt eller att den får för mycket vatten under vintern.