Skaffa höstmys hemma med säsongens trender!

Vad förknippar du med hösten? Är det vackra toner av gult, orange och brunt i naturen eller kanske ett kyligt klimat som får oss att klä oss i varma sockor och mysiga koftor?

En sak har vi iallafall gemensamt och det är att vi efter en lång och varm sommar utomhus nu kryper in i våra hem igen. Man börjar känna av att man trots en fin sommar har börjat längta lite till mörker och ombonad. Många av oss är nog även inspirerade att göra någon typ av förändring där hemma ... 

Under sommaren ska mycket hinnas med, och det kan vara skönt att nu få landa lite. Hösten må vara en kort årstid men ack så viktig då vi nu kan förbereda oss inför en lång och frostig vinter. Nu blir det tillåtet att igen tända ljus, varva ner och bara mysa hemma med sina nära och kära.

Att följa inredningstrender är ju inget måste utan snarare något som ska vara ett lustfyllt intresse för den som vill. Men oavsett blir nog många inspirerade till att göra små förändringar mellan säsonger och år.

Man ska inte låta trender, färger, möbler eller annat ta över när syftet är att sälja en bostad, utan snarare försöka visa potentialen i bostaden eller lyfta de främsta tillgångarna: ett vackert golv, fönster eller en stor uteplats?

Med det i ryggen kan vi snegla lite på de inredningstrender som vi kommer se mycket av denna höst! Nämligen de varma, naturliga och rofyllda tonerna som tar sig in i våra hem i höst.

  • Plockar du in naturens egna färgskalor och blandar upp med mönster är du inne på rätt trender för hösten. Ska du styla hemmet inför t ex en visning eller fotografering kan trenden enkelt tas in genom mönstrade kuddar, plädar eller mattor.  Men kom ihåg att syftet med homestyling är att så många som möjligt ska känna sig som hemma och då vill man inte att det ska sticka ut för mycket...
  • Färgen greige! En färg som har fångat mångas intresse och utgör en perfekt elegant bas i ett hem. Precis vad namnet avslöjar är det en gråbeige färg som med fördel används på väggar i höst. Vill du inte måla om kanske du är sugen på att byta ut gardinerna? 
  • Andra färger som får vara kvar i våra hem är de rostiga, röda och rosa tonerna. Perfekt med en pläd i sovrummet eller nya kuddar i soffan för att liva upp en mer naturlig färgskala!

Viktigt att komma ihåg är att om du inreder ditt eget hem finns det inga rätt eller fel oavsett trender. Här är det din egen stil och tycke som sätter gränserna så det är bara att gå loss!

Hoppas ni får en härlig och njutbar höst med mycket hemmamys!

/ Anna Wallin 
Homestyling konsult