Så skapar du julstämning utan tomtar och röda färger!

Är du trött på det klassiska julröda och massa prydnadstomtar? Du behöver inte köpa på dig massor av julpynt för att skapa en mysig och julig stämning i hemmet. Det går faktiskt helt utmärkt att skapa julstämning går ihop med dig vanliga inredningsstil.

Vi har satt ihop några tips att inspireras av om du inte älskar att gå hundra procent in i de traditionella juldekorationerna!

Du kommer långt med att skapa stämning i inredningen med blänkande detaljer, textiler i olika material och mysig belysning. Nedan har vi även listat 8 andra tips om du vill skapa ännu mer julkänsla!

1. Vintervitt!
Något som har blivit lite av en skandinavisk klassiker och nästan lika populär som det julröda. Passar den personen som gärna inreder med vitt i sitt hem även när det inte är jul. Variera med fina julstjärnor, ljus och blanda upp med naturmaterial och gråa kulörer för att sätta ytterligare en skandinavisk stil på det.

2. Inred med ljus

Något som går att variera i all oändlighet. Storlek, färg, form, ljusstyrka osv. Här sätter bara fantasin gränser!  

3. Satsa på grönskan
Med olika gröna växter blir det möjligt att skapa den rätta julkänslan. Du kanske väljer bort gran, men är mer sugen på att dekorera med tallris, mossa, eukalyptus. Varför inte göra en fin dukning eller en egen krans?

4. Blänkande metaller
Oavsett om du väljer mässig eller silverfärgade metaller så skapas en festlig högtidskänsla genom att dekorera med blänkande detaljer.

5. Annorlunda julstjärna
Nu finns det massor av fina julstjärnor att välja på! Du kanske vill gå ifrån den traditionella stjärnan och satsa på en lite mer annorlunda i år? Eller så går du ifrån stjärnan helt och väljer en fin julslinga att hänga upp i fönstret.

6. Naturmaterialen får ta mer plats!
Tänker du inte direkt på Ernst när du såg rubriken? Att blanda in naturmaterial inomhus i hemmet kan vara en riktig julstämningshöjare! Kvistar, mossa, granris. Det finns många fina naturdetaljer att ta in.

7. Välj kalla och mörka dekorationer i granen
Om du väljer att ha en gran så behöver du inte fastna vid att ha röda julkulor. Varför inte tänka helt annorlunda? Mörkblått och silver är en fantastisk färgkombination som gör sig utmärkt till grönt tillexempel.

8. Andra nyanser av det röda/varma
Vissa älskar att ta in det julröda under vintern, andra inte. Om du är en av de som inte föredrar det klarröda är ett alternativ att gå mer mot det mörk-, djupröda eller varför inte mer rostiga toner?

Tipsen är inspirerade av ELLE Decoration , klicka på länken för att komma dit och få ännu mysiga inredningstips för julen!