Så maxar du myskänslan i augusti på din uteplats!

* Bild på mysig terass hos en av våra bostäder som finns till salu i Kungälv. 

Augusti är en härlig månad, färgerna blir otroligt vackra i naturen, ljuset är varmt och dofterna intensiva. Det planeras en och annan kräftskiva och vi kan fortfarande använda uteplatserna
ett tag till! Så trots att dagarna blir kortare och kvällarna kallare vill jag ändå slå ett slag för sensommarkvällarna. 

Därför tänkte jag dela med mig av lite tips på hur vi kan förlänga
sommaren och njuta av miljön ute ett tag till, kanske t o m en bit in på höstkanten:
  • Nu kan det va en bra idé att stuva undan den tunna filten och istället satsa på ett varmare material. Bulla upp med mycket mysiga kuddar och filtar som hjälper dig att hålla värmen. Kuddar och plädar i fuskpäls, fårskinn och fällar klär sig snyggt på sittytor. Att få kura upp i en sådan en sensommarkväll med en stor kopp te kan bli den bästa laddningen inför en lång mörk höst.
  • Vill man anpassa uteplatsen efter säsongen kan det också vara roligt att förnya lite. I höst kommer det bli vanligare att inreda med svarta metaller, svarta detaljer och svarta möbler. Detta kombineras med naturmaterial, detaljer i mörka mustiga färger och ”smutsiga” pasteller. Jordfärger som mörkrött, brunt och grönt kommer synas mycket. Fläta in dessa på textilerna på uteplatsen för en mer höstlig känsla. Växterna som stod i blom i våras kanske också behöver bytas ut till nya. Det finns massor av vackra växter som blommar ända in i september att omge sig med. 
  • Glöm raka linjer och satsa mer på lekfulla former. I höst ser vi mer detaljer föreställande ansikten, djur eller andra spännande figurer. Så ska vi ta vårt porslin och duka upp utomhus kan det vara roligt med just en sådan detalj.
  • I och med att kvällarna blir mörkare så är det givet att vi också vill tända mer ljus runt oss, så alla typer av ljuslyktor är välkommet. Värmelampor kan också komma väl till pass in på småtimmarna när temperaturen sjunker och bidra till en mer behaglig tillvaro.
  • Bärbuskar och äppelskörden är en av sensommarens höjdpunkter. Visst är de underbart gott men också väldigt vackert. Att använda både bär och äpplen som dekoration på bordet är riktigt fint och ser väldigt inbjudande ut.

Hoppas ni får en härlig augusti och njuter av sensommardagarna.
Än finns det tid att ladda inför de mörkare årstiderna!

Anna Wallin
Homestylingkonsult