Så får du ett försprång på bostadsmarknaden!

Att sälja sin bostad är en stor grej. Man gör det vanligtvis inte så många gånger under sitt liv och det rör sig oftast om stora summor. Det är ju därför inte konstigt att när man väl står där och ska ta dessa beslut om vem, hur, när osv att man då vill göra det på bästa sätt och inte göra fel val.

Homestyling har blivit vanligare och vanligare. Det gäller att sticka ut bland utbudet på Hemnet. Att missa en spekulant som kan va av intresse kan kosta dig mycket i en eventuell budgivning. För det är ju där vi alla vill att våra bostäder ska hamna. I en skenande budgivning med fler budgivare som alla blivit förälskade i just din bostad.


En vinnande kombo

Så hur gör man då? Hur får man så många som möjligt att bli just förälskade i din bostad? Varför ska de välja din bostad över alla andra som också ligger ute till försäljning? Vad kan du göra för att öppna upp ögonen på så många personer som möjligt?

Mycket hänger på hur bostaden presenteras. Hur är den fotad och vad fokuserar bilderna på? Informativa bilder är ett måste men glöm inte de bilderna som får lägenheten att sticka ut, få karaktär och skapar känsla. Balansgången mellan den neutrala basen som lockar så många som möjligt till visningen och den konstruerade personligheten man som stylist skapar för att få till rätt känsla. Där har vi en vinnande kombination enligt mig.
Informativa bilder är ett måste men glöm inte de bilderna som får lägenheten att sticka ut
Idag ser marknaden väldigt svajig ut. Det är svår konkurrens om spekulanterna och som säljare kan man aldrig räkna fullt ut med att kunna sälja sin lägenhet till de pris man önskar. En försäljning kan gå väldigt snabbt eller kan ta väldigt lång tid. Mycket handlar om timing så jag kan förstå att det är svåra beslut när man ska ta just de besluten om vem, när, hur man ska gå till väga. Att lyssna på sin mäklare är så viktigt. Glöm inte att de lever med dessa beslut, spekulationer och statistik dagligen.


Förbered din försäljning

Säger din mäklare att det är läge att sälja nu, prova. Ett annat sätt är att förbereda din försäljning. Fota den och lägg ut den på mäklarens sida för att se hur efterfrågan ser ut. Du får på detta sätt ett försprång när rätt köpare ser din bostad. Många frågar mig hur man gör med homestyling om man först vill fota och förbereda men vänta med visningen. Mitt tips till dig är att ta dialogen med stylingföretaget och hör. Det är inte omöjligt att ni lägger upp en plan för styling vid två tillfällen.
Att lägga ut sin bostad med försprång kan va vinnande när vi pratar om rätt timing
Alternativet är att bara styla lägenheten inför fotot. När visningen kommer så är det så mycket mer som intresserar spekulanterna på plats än detaljerna i inredningen. Visst är det mest optimala att efterlikna bilderna så mycket som möjligt men spekulanterna kommer fortfarande gå hem med ett prospekt med bilderna där bostaden är stylad. Men också ta med sig känslan för läget och planlösning som de upplevde på plats.

Så för att summera. Bolla med din mäklare om när och hur ni ska gå till väga. Att lägga ut sin bostad med försprång kan va vinnande när vi pratar om rätt timing. Diskutera med en homestylingfirma om hur ni kan göra för att presentera bostaden på bästa sätt och locka dit så många spekulanter som möjligt.

Lycka till!
Anna Wallin

Psst! Läs mer om hur du kan få ditt Försprång® här!