Låt oss prata lite om inredningstrender!

Trender i inredning är som alla andra trender inte jätteviktiga att följa tycker jag. Viktigare är att du trivs i din bostad och omger dig med färger, möbler och detaljer du gillar. Det är viktigt att man kan slappna av och känna att man kan leva och må bra i sitt hem, utan stressen att behöva göra om bara för att det inte är trendigt längre.

Sedan kan man tycka att det är roligt att inspireras av lite nya idéer när nya trender kommer men välj då ut godbitarna som passar dig och gå på din egna magkänsla.   

rottinger620x380jpg

Foto: Shutterstock

Vill man förnya lite därhemma och ta inredningstrenderna till hjälp rekommenderar jag att alltid köra på neutrala färger på de stora möblerna och istället variera de mindre detaljerna. Att byta ut fodralet på kuddarna i soffan och kombinera med någon ny vas eller ljusstake är små enkla tips som inte behöver kosta skjortan.  

Trender för 2018

Tittar vi på trender som kommer hålla i sig under året ser man i materialväg mycket sammet och rotting. Detta kommer synas tydligt på allt i från soffor och dagbäddar till kuddar och stolar.  

Uttrycket i inredningen blir lite mjukare och personligare

Jag tror också att vi börjat tröttna på allt vitt och kommer börja blanda in mer naturmaterial i hemmen. Vi kommer se kök och möbler i olika träslag som bryter av snyggt mot de annars så avskalade svart-vit-grå. Detta kommer också göra uttrycket i inredningen lite mjukare och personligare. Lika så textilier, vi är trötta på det avskalade och vill ha mysigare hemma. Vi kommer därför att se mer gardiner, främst i sovrummen. Gardiner längs en hel vägg, från golv till tak inspirerade av hotellmiljöer. De fårmed fördel va mycket tyg t ex tjocka sammetsgardiner.


vardagsrum620x380jpg

Foto: Shutterstock

Ska du köpa en ny matta till vardagsrummet så kan jag tala om att de enfärgade viskosmattorna är vårens hetaste kort. Det ger en lyxig känsla, ombonat, mjukt och skönt att gå på och så är det lättstädat.

De enfärgade viskosmattorna är vårens hetaste kort

Som så många gånger tidigare ljusar vi upp vår färgskala till våren och nu kommer mycket läckra pasteller in i inredningen. Färger man snappar upp är främst gul och rosa. Speciellt i nyansen gammelrosa.

Årets hetaste möbel - puffen

Jag tror även att de jordnära kulörerna håller i sig och vi kommer se mer beigea toner på våra väggar. Om grått var det nya vita så kommer beige va det nya gråa.  

Fåtöljer i all sin prakt men årets hetaste möbel enligt trendexperterna är utan tvekan ”puffen”. Ska du köpa EN ny möbel i år så rekommenderar jag denna lilla, underbara skapelse. Ha i vardagsrummet som extra sittmöbel, i hallen, i sovrummet eller varför inte använda som ett litet bord med en bricka på? Finns i väldig många utföranden och butiker i vår. Håll ögonen öppna efter den som passar just ditt hem bäst! 

Anna Wallin