Karriär hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling!

Vi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling växer och letar efter ännu fler mäklare som vill vara med på resan mot att bli Sveriges största mäklarbyrå. Men som en del i att hitta och utveckla dessa talanger så blir vårt arbete med Employer Branding väldigt viktigt - därför har vi pratat med Anna som jobbar med Employer branding och är rekryteringsansvarig hos oss. 

Hej Anna! Vad innebär det att jobba som Employer brandingansvarig hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling?
- Jag säkerställer att våra franchisetagare får stöttning i rekryteringsfrågor och arbetar aktivt med att stärka Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings arbetsgivarvarumärke. Vår strävan är att vara snabbast växande i branschen och samtidigt upprätthålla Sveriges nöjdaste kunder, därför arbetar jag också kontinuerligt med att utveckla vårt erbjudande till både potentiella och befintliga anställda.

Vad söker du efter i en mäklartalang?
- Jag letar främst efter det egna drivet, att det redan finns i en. Att man är självständig och tar tag i saker men att personen ifråga också är en engagerad lagspelare. Då vår kultur kännetecknas av orden trygga, kunniga och personliga så letar jag givetvis även efter dessa egenskaper.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut hos er?
- Alla har vi olika drömmer och mål i livet och därför finns det heller inget facit för hur just din karriär ska se ut. Vi har en karriärtrappa där ett första steg skulle kunna vara att man börjar med en praktik hos oss, för att sedan gå över till att vara trainee, sedan ambassadör, och när man är färdigutbildad så blir man fastighetsmäklare. Vidare karriärsteg kan vara stjärnmäklare, kontorschef eller franchisetagare. 

Under samtliga steg tar personen del av utbildningar. Karriärtrappan åskådliggör en möjlig väg att gå inom organisationen. För oss är kontinuerlig kompetensutveckling viktigt och vi arbetar med att våra mäklare ska bli sitt bästa jag. Vår högsta prioritering är att våra fastighetsmäklare har de bästa förutsättningarna att lyckas och nå framgång.  

Alla möjligheter finns hos oss. Vi tar marknadsandelar i hela Sverige vilket innebär att nya kontor startas eller växer och utvecklas. Det ger möjligheter för den som har ambition att bli toppmäklare men också den som vill driva eget kontor. 

Hur satsar ni på ledarskap? 
Det gör vi bland annat genom en ny ledarakademi med fokus på ledarskap och affärsmannaskap. Syftet är att skapa marknadens mest framgångsrika ledare och förebilder, som ska se till att attrahera och behålla våra mäklare, samt hjälpa oss att bli Sveriges största fastighetsmäklarkedja. 

Vad har du för råd till den som vill bli mäklare hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling? 
- Först och främst, tro på dig själv och gå in med ett driv som tar dig dit du vill. Jag vill också poängtera vikten av att hitta det kontor och den chef som kan ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas. Anpassa dig till kunden du möter. Då får man ofta värdefull information i mötet och det blir lättare att förstå kundens behov. Jobba hårt men glöm inte att ha roligt på vägen!