Kökstrenderna 2019 - vilken är din favorit?

De senaste veckorna har vi kikat på trender gällande materialval och färger som spås bli populära i våra hem. Förra veckan tog vi en titt på badrummets trender, denna vecka blickar vi in i hemmets hjärta, nämligen köket! Vilka är inredningstrenderna som vi kommer få se i våra kök under 2019? 

Även om du inte har lust eller möjlighet att renovera om köket bara för att trenderna förändras så kan det alltid vara härligt att inspireras. Och vem vet, kanske fastnar du för något i trenderna som du kan ta in på något sätt, förslagsvis genom olika detaljer. Vad sägs till exempel om marmormorteln nere i listan? Ett enkelt och billigare sätt att ta in en trend i köket utan att behöva byta ut hela bänkskivan …

Den första trenden är: Färgen svart.
Under 2019 spås de mörka sobra färgerna göra ännu större entré i våra hem och speciellt i köket. Svart behöver inte nödvändigtvis innebära att du måste gå åt industrihållet, utan du kan istället satsa på det mer strama och sobra om den stilen lockar dig mer. 

Vad sägs tillexempel om denna köksförvaring från Kiviks serie Prato X Grey?

P3-Gallery-PratoX-grey-1220x1220px-7jpg

Ett annat sätt att ta in det svarta är genom detaljer, och till svart så passar de naturnära färgerna och materialen väldigt bra. Denna gjutjärnsgryta från Fiskars med ekring i locket (som också kan användas som underlägg) är en väldigt snygg detalj att ta in om du inte vill gå all in på det svarta.

e7b13af7-479a-42ea-a530-51d16b88438cjpg

Trä, trä och trä! 
Elegant och tidlöst men ändå modernt. Med träiga, naturnära och jordiga toner skapar du enkelt en trivsam stämning i köket. Har du tidigare varit den som har älskat strama vita kök för att det känns mest modernt? Då kanske du får dig en tankeställare efter att ha spanat in Ballingslövs nya kök. Den vitpigmenterade eken känns både lyxig och trendig men fortfarande varm och gör oss väldigt inspirerade! 

wood-ek-alt1-vy1jpg

Är du fortfarande inte övertygad om just trätrenden kanske du hellre satsar på detaljer, vad sägs till exempel om denna handgjorda bricka i ljust trä?

Skarmavbild 2019-01-22 kl 182319png

Det klassiska – uppdaterat. 

Vitrinskåpet, keramikhon, mässig och såklart marmor… I år är det dags för våra favoriter från den klassiska och tidlösa stilen att göra comeback – men i nya modernare tappningar! 

Hos Ikea hittar vi ju alltid något som vi tycker om, och denna lösningen för vitrinskåp är inte ett undantag! Hemtrevligt och modernt på samma gång.

Skarmavbild 2019-01-22 kl 182549png

En annan uppdaterar klassiker i modern tappning är även denna marmormortel från Ellos (nu även på rea)

bjpeg
Fastnade du lite extra för någon av trenderna? Finns det någon som du känner att du skulle vilja ta in i ditt kök under året? 

Trendspaningens källa: Sköna Hem.