Har du alltid drömt om ett hem med historia? Nu kan din dröm bli verklighet!

Är du en av dem som älskar historia? Som länge har gått och drömt om att bli ägare till den där fastigheten som har något riktigt speciellt? Då kan din dröm nu bli verklighet!

I Kyrkeby i södra Småland med läge precis vid bokskogen, ängarna och Lyckebyån är det nu en otroligt vacker fastighet till salu. Inte nog med att den är vacker så har den också en lång och väldokumenterad historia redan från 1800-talet. Med sina 11 rum, cirka 400 kvm och stora trädgård, potentiella vinkällare och yogastudio, har denna otroliga bostad något för alla.

Huset byggdes i början av 1800-talet men fick sin nuvarande utformning några år senare på 1880-talet. Flera av fastighetens byggnader har genomgått en omfattande restaurering. Många välbevarade, vackra och historiska detaljer, som exempelvis den två våningar höga glasverandan som är skapad med munblåst glas, bakugn, pampiga dubbeldörrar, spröjsade munblåsta fönster och fina takmålningar. För att nämna några. Detta är också ett hem för den moderna familjen med bland annat exklusivt badrum, stor takterrass i lärkträ och öppen fiber.

I trädgården hittar du flera äppelträd, kastanjeträd, päronträd, pioner, hortensior, syréner, fläder, vinbär och jordgubbar. Listan kan göras lång. Inte nog med den stora trädgården, så finns även ett eget växthus på tomten, byggt av gamla orangerifönster. Fastigheten har nämligen bedrivit omfattande trädgårdsodlingar fram till 1960-talet. 

Om du önskar en lugn tillvaro med stor livskvalitet får du helt enkelt inte missa denna unika chans! Från bostaden har du pendelavstånd till flera städer som Kalmar, Karlskrona och Växjö. Du tar dig även enkelt till Malmö, Köpenhamn och Stockholm från tågstationen i Vissefjärda.

Detta är helt enkelt den perfekta bostaden för dig som inte vill tumma på din livskvalitet. Här erbjuds du närhet till fartfyllda städer, men även lugnet på landet. Precis när du vill.

Vacker exteriör! Huvudbyggnad - Annonsbildjpg
Stort allrum/matsal för familjen som gillar stora middagsbjudningar.
IMG_0003_xxjpg
Huset och tomten från fågelperspektiv.
2860384_Kyrkeby_113_Vissefjarda_LO-003jpg

Vill du veta mer? Klicka här för att komma direkt till annonsen.
 

Fakta om bostaden som skapar ytterligare livskvalitet för den nya ägaren:

  • Dryckeskällare: Potentiell vinkällare.
  • Vind: Potentiell yogastudio.
  • Kaptensflygel: För uthyrning, företaget eller gäster.
  • Stallflygen: Har du alltid drömt om att ha hästar?
  • Majsboden: Vill du öppna ett bed-and-breakfast här?
  • Lekstuga: Skulle kunna göras om till vedeldad bastu.
  • Växthus: Perfekt för självhushållning.
  • Grillplats: Vacker utsikt över Lyckebyån.

Historien bakom Norra Kyrkeby i korthet:
Huvudbyggnaden Norra Kyrkeby uppfördes i början av 1800-talet, men fick sin nuvarande utformning på 1880-talet. Då byggdes bland annat den vackra glasverandan i två våningar med munblåsta glasrutor. Inspirationen till glasverandan kommer från husen i Stockholms skärgård vid den tiden. Kaptensflygeln, stallflygeln och majsboden är från 1800-talet, och ämbetshuset från 1700-talet. Genom tiderna har Norra Kyrkeby varit både kungsgård, kronogård och fri bondgård.

#inredning #skönahem #interiör #inredningsinspiration #interiör #interior #styling #vackrahem #historiskthem #familyliving #familylivingfint #inredningsdetaljer #hemnet #tillsalu #säljes #livetpålandet #lantliv #gårdochtårp #byggnadsvård #mäklare #visitsweden #hemnetgodis #drömboende