Fem färgtrender som vi kommer att få se mer av under 2019!

Är 2019 året där vi går ifrån det strama vita och börjar ta in mer färg i våra hem? Om vi kikar på färgtrenderna så kan så vara fallet. Under 2019 vill vi måla i jordnära, milda toner. Grågrönt, greige, smutsrosa och andra typer av pastell  är färger som kommer synas på väggar, möbler och detaljer.

Trendspaning 1: Den gröna trenden
Under 2019 vill vi ta in naturen i våra hem och det märks på material- och färgval. De gröna nyanserna får gärna vara lätt gråtonade eller ljusa, åt det minitga hållet. De gröna tonerna matchas snyggt med andra jordnära färger och material som linne och obehandlat trä. Genom att väva in naturliga materialval och färger skapas en lugn och behaglig atmosfär i rummet. Om du är riktigt modig blandar du även in årets trendfärg gult med det gröna …

Bild nedan från HmHome

hmprodjpeg

Trendspaning 2: Det jordnära
Med det gröna kommer ju även det jordiga färgerna. Känslan är varm och ombonad men även avskalad, harmonisk och lugn utan att bli tråkig. Färgerna som vi vill ha på väggarna i denna trend varierar från brunt till beiget eller grått. Vi vill gärna att de är dämpade och matta men varma. Jotun har en fin färgskala som går åt det rosa/beiga hållet.

jotunlady_46613691_186657922285089_1598060182639969036_njpg

Trendspaning 3: Varma, rostiga toner
En annan färgtrend som växer ur det jordnära är den mustiga varma och rostiga tonerna. Olika toner av varma röda färger, persikotoner eller dämpad rosa är färger som vi förväntas att se på väggarna under 2019. Om du inte vill måla väggarna i dessa färger är de mysiga att väva in som textiler. Speciellt om du har valt en mer avskalad stil så bidrar de med värme och en ombonad känsla. Dessa färger passar även väldigt fint ihop till trendfärgen grönt.

Trendspaning 4: De djupa kulörerna
Alla trendfärger går inte i den jordnära färgskalan. Ytterligare en trend vi ser komma är trenden om att våga ta in mer och starkare färger i hemmet. Djupa och mörka kulörer får ta plats på våra väggar eller på våra möbler för att skapa en maximalistisk känsla i vår inredning. Färgerna som är extra populära är gult, lila och petrolblått. Även lavendel kan vara en variant för den som är sugen men inte vill gå hela vägen. De djupa, juvelliknande färgerna matchas fint med gråa toner, mörka träslag och vintageskatter. Blanda upp med sammetstextiler och mässingsdetaljer så är du hemma!

Trendspaningen är inspirerad av Elle Decorations