Detta hände med bostadspriserna i Sverige under oktober!

Utifrån den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik blir det möjligt att titta tillbaka på oktober och vad som hände med priserna på bostadsmarknaden .. 

Så vad hände med priserna under oktober? Det vi kan se är att Villapriserna och bostadsrättspriserna stod relativt stilla. Nu när Riksbanken aviserar allt tydligare om en höjning av styrräntan blir bostadsmarknaden mer avvaktande.

– Säljarna accepterar lägre priser men vill framförallt ha sin bostad såld till nuvarande nivåer. Trots stort utbud gör det att priserna rör sig i sidled. Ränteutvecklingen och det stora antalet nyproducerade, rabatterade, bostäder som kommer ut på marknaden är de största riskfaktorerna för priserna på sikt. Sverige är i fortsatt stort behov av politiska åtgärder för att förbättra rörligheten och underlätta ungas entré på bostadsmarknaden, säger Marcus Svanberg. 

Bostadsrättspriserna i riket:
I Stor-Malmö sjönk bostadsrättspriserna med två procent och i Stor-Stockholm visar de på en uppgång med en procent. I centrala Göteborg sjönk priserna med en procent. I övriga storstadsregioner blev priserna oförändrade.  

Villapriserna i riket:
Villapriserna på riksnivå blev oförändrade. Endast Stor-Stockholm visar på en förändring under den senaste månaden, med en procents nedgång.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet 

Om Länsförsäkringar:
Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna en helhet av bank- och försäkringstjänster. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är Sveriges snabbast växande fastighetsmäklare och den tredje största aktören i branschen. Med 164 bobutiker och 800 hängivna medarbetare runt om i Sverige finns vi alltid nära våra kunder. Vi tycker att den lokala närheten är viktig och tror att det är en av anledningarna till att vi för tredje året i rad har Sveriges nöjdaste kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex 2018.