Dags att sälja ditt fritidshus – grattis det har sannolikt ökat i värde!

Enligt den senaste mäklarstatistiken har priset på fritidshus gått upp med 8% i Sverige den senaste tolvmånadersperioden. Medelpriset ligger idag på 1 657 000 kr.

Många drömmer om att ha ett ställe på landet, lite avskilt från allt och alla. Ett ställe där man kan koppla av, stänga av telefonen och ta ett midnattsdopp med barnen. Men vad händer när barnen vuxit upp och köpt sina egna stugor? Då känns det kanske som att det är dags att sälja – och just nu är det helt rätt i tiden att låta en ny familj skaffa sig härliga stugminnen. 

Enligt den senaste statistiken från svensk mäklarstatistik ligger medelpriset på ett fritidshus idag på 1 657 000 kr, en ökning på 8%.  

– Utbudet av fritidshus är fortsatt begränsat och efterfrågan hög, vilket i kombination med låga räntor alltjämt leder till en uppgång i priserna på helårsbasis, säger Marcus Svanberg VD för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. 


Regionala skillnader

Fritidshus är något som är eftertraktat men det finns regionala skillnader visar statistiken.

– Det finns regionala skillnader, där de största uppgångarna finns i Uppsala län(+14%), Östergötlands län (+13%) och Västmanlands län (+13%), berättar Marcus Svanberg.

Så kanske är det just din sommarstuga som ska ut till försäljning?!

Läs mer om hur du kommer igång!