Bostadsrättspriserna steg i augusti

Förra månaden konstaterade vi ett ökat utbud på marknaden och att köpare och säljare hade fått det lättare att mötas på en prisnivå. En trend som vi även ser framåt utifrån de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som släpptes under morgonen. 

Bostadsrättspriserna steg under augusti i samtliga av Sveriges storstadsregioner, förutom i Centrala Göteborg där priserna förblev oförändrade sedan förra månaden. Den största prisökningen ser vi i Stor-Malmö med hela 2%. I övriga regioner steg bostadsrättspriserna med 1% under den senaste månaden.

– Det stora utbudet av bostäder till salu håller i sig men matchas nu också av en ökad köpvilja. Jämfört med innan sommaren ser vi därför en mer balanserad marknad som kan gynna både köpare och säljare, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. 

En spaning är att bostadsaffärerna går i ett lugnare tempo än tidigare som tillåter köparna att vara mer kräsna än tidigare, samtidigt som allt fler spekulanter besöker visningarna och att både köpare och säljare har vant sig vid en något lägre prisnivå och därmed har lättare att nå ett slutpris.

Är du inne i en bostadsaffär? Eller funderar på att göra en? Vi har satt ihop köp- och säljguider för att göra din bostadsaffär så enkel som möjligt: 

Är du köpare? Läs din guide här: https://www.lansfast.se/salja-bostad/

Är du säljare? Läs din guide här: https://www.lansfast.se/kopa-bostad/ 

*Vill du veta mer kring ditt specifika område rekommenderar vi att du tar kontakt med ditt lokala kontor på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.