5 tips för att stilsäkra ditt hem!

Foto: melimeli

Ska man satsa på en färgstark soffa eller är det bättre att investera en mindre förmögenhet på en stor taklampa? Att inreda sitt hem är kul, men inte alltid så lätt. Det blir lixom inte så fint som i magasinet man tagit inspiration från. Så hur gör man då? Stefan Nilsson är en välkänd trendexpert på Trendgruppen och delar nu med sig av sina allra bästa knep hur du kan sätta pricken över i:et i ditt hem!

 

1. Satsa på soffan

”Soffan är en nyckelmöbel som bara blir viktigare och viktigare. Den ska fungera både att sitta och äta i eller för att halvligga och kolla på mobilen. En klassisk tresitssoffa är ett säkert köp, och just nu är sammet trendigt. Vill du ha en fåtölj också, köp en udda som bryter av mot soffan.”

 

2. Skaffa en rolig lampa

”Varje hem behöver en så kallad conversation piece, alltså något som folk undrar vad det är och börjar prata om. Då finns det gott om knasiga och konstiga lampor som gör hemmet roligare.”

apapng
Foto: Seletti

3. Mixa stolar

”Fyra likadana köksstolar runt ett köksbord kan bli lite tråkigt, så våga ha olika stolar tillsammans. Kanske någon ny, kanske en designklassiker och kanske ett loppisfynd?” 

stolar300x300jpg
Foto:  Fritz Hanson

4. Våga färg

”Det är tre huvudstilar som gäller 2018. En färgglad, nästan barnslig, med mycket färgkrockar. En svart antik, som ersätter den grå trenden. Här handlar det mycket om detaljer och patina, ta gärna farmors gamla vitrinskåp och måla det svart. Och en jordnära, med terrakotta och sandfärgad med till exempel korgar och afrikanskt hantverk. Vad alla de tre trenderna har gemensamt är att de går från det helt vita mot något mer personligt.”

05eba1bb-a6c3-47ba-a923-c0dcaf1ecc8dpng
Foto:  Ikea Livet hemma

5. Blanda

”Köp inte alla möbler och inredningsdetaljer från samma tillverkare, utan våga blanda upp med något vintagefynd eller något du trillat över på en loppis.

kokpng

Artikeln är tagen från magasinet Klubbhusen Hägerneholm - Ditt nya hem väntar på dig.


Om Klubbhusen

Vi skapar bostäder att trivas i!

– Vi vill skapa bostäder därfolk trivs, med vacker arkitektur som skapar variation i Stadsbilden. Och precis så kan man beskriva Klubbhusen. Tillsammans med Bau Arkitekter och vår kreativa partner SandellSandberg är vår vision och förhoppning att Klubbhusen ska bli ett hem där du kan skapa ett eget liv, säger Johan Blomster, VD på BrickHouse Bostad.


Klubbhusen präglas av frihet och närhet till naturen, och inte minst den fantastiska stadsparken som omfamnar alla som bor i Klubbhusen.

Hägerneholm kommer att vara en fungerande stadsdel från första inflyttningsdagen, där det är enkelt att skapa ett bekvämt liv. 

Läs mer om projektet och få fler tips hur du kan skräddarsy DITT nya hem här! 

altanpng