5 tips för adventsmys redan i november!

Nu när mörkret börjar falla så bara längtar vi efter lite ljus och värme. Men att få till den där julkänslan kan dröja. Därför har jag samlat 5 tips för hur du får till den rätta julkänslan redan till advent! 

1. Dekorera med dofter.
Om det är något som vi förknippar med julen så måste det vara vissa dofter? Nybakade pepparkakor eller doften av granris är något som för tankarna direkt till julen. Så för att komma in i rätt julkänsla kan det vara en bra idé att dekorera med dessa dofter. Att baka större pepparkakshjärtan och garnera med kristyr kan vara både fint och lukta gott att hänga upp. Har du orken kan du också baka ett pepparkakshus, kanske en mindre modell av ditt eget?  Att köpa ett doftljus, göra girlanger av torkade apelsinskivor, lägga fram apelsiner med nejlikor i och utsmycka med rosmarin är andra tips på hur du kan få in härliga och juliga dofter i ditt hem. 

2. Ta in naturen.
Att använda sig av kottar, kvistar och mossor är en riktig klassiker som alltid är ett säkert kort i julpyntet. Att pryda adventsljusstaken kanske många redan har gjort men en trend som blivit riktigt het under senaste jular är att binda kransar av eucalyptusgrenar, lingon eller granris och hänga upp på väggen eller i fönstret. Så snyggt att dekorera knopplisten med eller hänga över köksbordet.

3. Juleljusen lyser upp.
Belysning är alltid viktigt men kanske lite extra viktigt på vinterhalvåret och runt jul. Här finns idag oändligt mycket olika ljuskällor att välja på för att få till den rätta julkänslan. Saknas eluttag finns belysning på batterier eller ledlampor. Har du tid kan det också vara riktigt roligt att vika egna snöblommor eller julstjärnor. På nätet finns massor av tips på hur du kan få till en fin stjärna med bara bakplåtspapper och en limpistol. Som alltid är en mix av levande ljus och lampor i vintermörkret en oslagbar kombination och hjälper julkänslan en bra bit på vägen.

4. Dekorera med julblommor.
Hyacinter, Julrosor, Julstjärnor eller Amaryllis är julblommor vi inte kan vara utan. För visst är det underbart att dekorera med dessa vackra skapelser. Plantera några i en fin grupp, sätt i vas eller ha i en vacker kruka på bordet eller i fönstret. För att sprida lite julkänsla till din omgivning kan du skicka ett juligt blombud till någon du tycker om.

5. Umgås med vänner och mys på.
Besök gärna en julmarknad eller samlas runt julbaket, lyssna på julmusik eller se en julfilm med en kopp glögg i handen tillsammans med nära och kära måste ju vara en av de mysigaste och mest stämningshöjande stunderna kring jul. Att få bara suga in känslan av att det snart är jul och att vi får spendera tid med de vi önskar, det är jul för mig.

Tipsen kommer från Anna Wallin, homestyling-konsult